Aktuellt

Grattis Disa till vinsten i Årets Konditor

Disa Molin kan titulera sig Årets Konditor 2018 och vi på KåKå säger naturligtvis Grattis till den fina utmärkelsen! Hon var den som utmärkte sig mest i tolkningen av temat Tivoli.

Tävlingen avgjordes på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm i de tre delmomenten tårta, söta finger foods och tallriksdessert.

Efter en händelserik dag var det Disa Molin och hennes enastående dessert som särskilt imponerade på juryn. Desserten var formad som stommen av en slänggunga och vackert placerad på en kakaosprayad tallrik som utgjorde siluetten av en karusellåkande person. Disa skapade även makalösa finger foods med tydliga smaker, vackert placerade i en strut. Smakerna i kombination med texturen i en av Disas finger foods, TOMBOLA, var fantastiska. En krispig mördeg mötte en len vaniljgrädde och en syrlig körsbärskräm. 

– Den här vinsten känns så himla rolig! Desserten är det jag är mest nöjd med, den är verkligen jag! Jag hade smakbilden på desserten klar väldigt tidigt, och jag lyckades presentera det tydligt. Jag gillar när det är syrligt, och det märkte man i mina bakverk. Sockerdekorationen var jag orolig över, det är inte min paradgren, men det var väldigt roligt och gick bra. Allra svårast var nog att hålla tiden, mot slutet drog jag över några sekunder. Att vinna känns jättestort, det är en bekräftelse, och förhoppningsvis öppnas många dörrar också, säger Disa Molin i ett pressmeddelande.

Så här lyder juryns motivering:

Likt en upplevelse på tivoli har årets vinnare bjudit på en variation av lugna, oväntade och blixtrande smakupplevelser. Juryn kände sig som passagerare på en färd i kärlekstunneln och den festliga dagen avslutades med en dessert som skapade ett pirr i magen likt åkturen i en slänggunga. Vi ställer oss alla i kö för att köpa årskort på vinnarens tivoli.