Aktuellt

Information om vår kallrökta lax

I vårt arbete att förbättra vårt sortiment har vi kommit till vår kallrökta, skivade lax (25055).

Vid tillverkning av rökt lax, fryses alltid laxen före eller efter rökning för att garantera produktsäkerheten. Vår leverantör har valt att frysa laxen efter rökning för att få fram bästa kvalité. Därefter tinas laxen innan leverans och skickas sedan som kylvara till KåKå (med tilläggstext på etikett om att produkten varit fryst).

Eftersom en del av våra kunder väljer att frysa ner laxen igen, efter leverans från KåKå, kan detta skapa kvalitetsproblem med laxen. Omfrysning av livsmedel rekommenderas aldrig av produktsäkerhetsskäl.

För att kunna hålla en säker och bra kvalitet har vi beslutat att från och med vecka 49–50 börja sälja den kallrökta laxen fryst. Med andra ord kommer den inte behövas tinas upp förrän Ni själva väljer att göra så. Upptining ska ske i kyl vid max +8°C. Enligt livsmedelsverket ska den upptinade laxen hålla i 21 dagar.

Det nya artikelnumret kommer vara 55129. För övrigt är det precis samma lax som ni redan är vana vid. Vi hoppas och tror att detta kommer att underlätta hanteringen av den kallrökta laxen från oss.

Vid eventuella frågor eller funderingar, vänligen kontakta mig på telefon eller mail.

/GABRIELLA STRÖMBERG
gabriella.stromberg@remove-this.kaka.se
Telefon: 040-641 95 20
Kategorichef KåKå AB