Om KåKå

Om oss

KåKå har sedan 1927 varit en innovativ och drivande aktör på den svenska bagerimarknaden. Idag är KåKå Sveriges ledande leverantör av bageriingredienser och tillbehör till bagerier, konditorier och bageriindustrier. KåKå omsätter ca 900 miljoner och har ca 125 anställda.

På huvudkontoret i Lomma finns bl.a. KåKås innovationscentrum, försäljningskontor och det sydliga logistiknavet. I Örebro ligger KåKås norra logistikcentrum med försäljningskontor. I Stockholm och Göteborg finns KåKås övriga försäljningskontor.

I kraft av KåKås långa historia, upparbetade produkt- och applikationskunskap och tillhörighet till ”Orkla Food Ingredients” kan KåKå erbjuda det kunderna efterfrågar, nu och i framtiden. KåKå ingår sedan 1999 i Orkla-koncernen. I vår division, Orkla Food Ingredients, finns ett antal företag som vart och ett är specialiserat på sina produkter. Genom Orkla Food Ingredients har KåKå tillgång till Skandinaviens mest omfattande produktion av bageriingredienser.

KåKå samarbetar dessutom med andra internationellt framstående producenter och är en av Skandinaviens ledande aktörer inom import och försäljning av kryddor, nötter, mandlar, russin och kokos. Vidare ingår Jästbolaget i KåKås verksamhet. Jästbolaget är Sveriges enda jästfabrik och en av Europas mest moderna och effektiva.

KåKås affärsidé:

"Genom kunskap och glädje kring råvaror och produkter skapar KåKå en marknadsorienterad produktportfölj, som backas upp av professionell kompetens och förstklassig logistik. Det gör KåKå till bageribranschens första val och en naturlig samarbetspartner till dagligvaruhandelns kedjor."

Mer än en produktleverantör. KåKå är en partner som bidrar till ett gott resultat.

Ett bra samarbete är till glädje för båda parter. Därför ser vi det som en viktig uppgift att hjälpa och stötta dig i din verksamhet. Inom KåKå finns en omfattande kompetens och erfarenhet av moderna produktionssystem. KåKå har inte bara tillgång till Skandinaviens mest omfattande produktion av bageriingredienser. Vi kan även hjälpa dig med allt från recept och praktiska råd till övergripande koncept och aktiviteter som ökar din försäljning.

Brett sortiment av högsta kvalitet

KåKå erbjuder ett mycket brett och konkurrenskraftigt produktsortiment. Det omfattar jäst, bake off, margarin, mjöl, mixer, mejeriprodukter, marsipan, mandelmassa, massor, choklad, socker, sirap, sylt, importråvaror, smörgåsmat, grönsaker, drycker och serviceartiklar. Produkterna tillverkas av olika leverantörer under noggrann kontroll för att säkerställa en hög och jämn kvalitet. KåKå har dessutom alltid varit den ledande leverantören av kryddor, nötter, mandlar, russin och kokos, vilka direktimporteras från världens främsta odlare.

Spetskompetens på samtliga områden

I vårt InnovationsCenter arbetar ett innovativt gäng experter ständigt med att ta fram nya produkter, recept och produktionslösningar. Gruppen bedömer förutsättningar och utvärderar potentialen på marknaden. Till KåKås InnovationsTeam kan du vända dig om du har frågor som rör allt från själva bakprocessen till receptutveckling och förpackningar. Som kund hos KåKå får du förstås ta del av de nya produktkoncepten och genom kampanjer skapar vi tillsammans uppmärksamhet kring dina produkter.

Bakeit2

Tillsammans med NordMills har vi tagit fram ett nätbaserat receptsystem, Bakeit2. Här har vi samlat spännande traditionella och nya recept, underlag för innehållsdeklarationer samt kalkyl- och näringsvärdesberäkningar. KåKås säljare, som finns i hela landet, är alltid beredda att hjälpa dig i frågor som rör produkter, recept, priser, leveranser m m. De har i de flesta fall arbetat i bageri, konditori eller liknande verksamhet. Därför vet de vad det handlar om.

Marknadsföring

Säsongskampanjer är viktiga satsningar i bageri- och konditoribranschen. Därför tar KåKå fram reklammaterial för din butik vid sådana tillfällen.

Distribution och logistik

KåKå vet betydelsen av en rationell produktion som flyter problemfritt. Rätt vara i rätt tid är en förutsättning för att skapa en bra ekonomi. Lika viktigt är att få varorna på ett sätt som underlättar hanteringen. Därför är KåKå leverantören med både säkra leveranser och kundanpassade förpackningar. Vid beställning över 5000 kr på ordinarie leveransdag är dessutom leveransen alltid fraktfri.