Hemsidor


Att finnas på nätet är väldigt viktigt och vi kan hjälpa våra helkunder med en enklare hemsida.

Följande gäller för produktion av hemsidor:
Du som kund står för kostnader för domännamn och webbhotell. Vi gör en enklare hemsida i en befintlig Wordpress-mall. Det finns en kö-lista för att få hjälp med webbsida, vi arbetar med två kunder åt gången och hoppas hinna med alla så fort vi bara kan. För att vi ska kunna ta fram något bra och en färdig hemsida så krävs det att du som kund är engagerad och prioriterar detta arbete. Vi behöver feedback på förslag och utkast samt hjälp med texter och eventuellt bilder. Om vi inte får feedback inom rimlig tid (1 månad) så måste vi flytta dig sist på listan och börja med nästa som står på tur. När hemsidan är klar läggs ansvar för uppdatering och skötsel av sidan över på dig som kund. Wordpress är ett lätt CMS (Content Management System) verktyg och vi ger dig självklart en genomgång av hur det fungerar.

 
Så här ser arbetsgången ut för hemsidor:
Prata med din säljare så kontaktar hen marknadsavdelningen med förfrågan. Du får en plats på kölistan.
Du som kund ansvarar för att domännamn och webbhotell är registrerat och fungerar. Se till att detta är på plats.
Om vi behöver komma och fotografera hos dig så planeras detta in. Har vi hjälpt dig innan med en folder eller liknande så kanske vi redan har bilder från dig som vi kan använda till hemsidan.
Hemsidans upplägg tas fram genom diskussion med dig. Fundera gärna på vilken information du vill ha med.
När vi har fått upp ett första förslag på webbsida så skickar vi det till dig och du återkopplar inom rimlig tid (max 1 månad) och i 3 korrekturvändor.
När hemsidan är klar och har publicerats så läggs ansvaret för uppdatering och skötsel över på dig som kund.
Vi finns som support och stöd för dig när du ska arbeta med din hemsida , så stöter du på problem är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vad betyder det?

Domännamn är den adress din hemsida finns på. Till exempel www.kaka.se eller www.haniscafe.se.
Ett Webbhotell hyr ut en plats på en server för att din webbplats ska kunna synas på internet. Det är den plats webbplatsen sparas på och där det tekniska händer.
WordPress är ett system som sköter innehållet på din webbplats (detta är inget program du måste ladda ner). Ett CMS, content management system, som utvecklades främst för bloggar men nu används mycket även till andra typer av hemsidor. Sidorna vi kan jobba med utgår från förprogrammerade mallar. För att ändra text eller bilder på sin sida loggar man in på sin administrationssida via webbläsaren och slipper därför kruxa med filöverföringsprogram och koder. Det är lätt att lära sig grunderna i WordPress så att man kan uppdatera sin sida själv.


Loading
Loading