Bao buns

Recept: Yohan Von Engelhardt Volle

Fluffiga och mjuka bröd fyllda med smakrik Pulled Vego och toppad med en sötstark asiatisk BBQ-sås, krispig gurka och koriander - kan det bli bättre? Vi är tveksamma!

Ångade Bao buns (1 portion)


Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Bao buns
2 (st)
51662 Pulled Vego
50
Gurka
40
GR Het Asiatisk BBQ-sås
10
Koriander, färsk

Vårlök, färsk

 

Het Asiatisk BBQ-sås(12 portioner)


Artnr. Namn
Vikt (g)
34125 Soja Sakura
40
34126 Sriracha Chilisås
40
83507 Honung
40
 

Bao (54 bröd)


Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl
1 750
15011 Flyt-X Vetebröd
250
20239 Strösocker
125
214071 Jäst Bageri Original
60
21134 Bagerisalt Suprasel 
38
48244 Bakpulver KåKå
10
 
Totalt
3 233
 
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet 75%

Insättningstemperatur
180 °C (efter ångan, sänk till 150 °C)
Ånga 
30 sekunder
Avbakningstemperatur
150 °C, 6 minuter
 
Ångade Bao buns: Tillaga Pulled Vego enligt anvisningarna på förpackningen. Skär gurka i mindre stavar. Lägg Pulled Vego i det ångade brödet, toppa med gurkstavar och droppa över BBQ-sås. Garnera med färsk koriander och/eller finhackad vårlök.
Het Asiatisk BBQ-sås: Blanda samtliga ingredienser i en skål, smaka av och justera vid behov.
Bao: Blanda alla ingredienser 2 minuter långsamt och 6 minuter snabbt. Låt degen vila i 20 minuter. Bräk och rundriv bullar (á 60 gram) och låt spänna av i cirka 10 minuter. Kavla ner bullarna till 2,5 mm och lägg på bakbordet. Pensla med olja, vik ihop och lägg på plåt med papper. Jäs i rask i cirka 45 minuter och baka av.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Pulled Vego
Soja Sakura
Soja Sakura
Sriracha Chilisås
Honung
Loading
Loading