Blåbärsmoussetårta - laktosfri

Recept: Christian Eek

Mors lilla Olles blåbärsmoussetårta, helt laktosfri. Kan förvaras i frys och plockas fram vid beställning.


Blåbärsmoussetårta - laktosfri

1 styck


Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Mandelbotten laktosfri
235
14542 Vaniljkräm laktosfri
100
GR Blåbärsmousse laktosfri
350
GR Blåbärslock - laktosfri
150
Totalt
835


Mandelbotten - Laktosfri - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
62173 Mandelspån blancherade
175
15123 Delikatessmargarin
120
20239 Strösocker
75
20256 Farinsocker Brun
75
22809 Bagerivetemjöl Extra
25
21134 Bagerisalt
1
Totalt
471


 
Blåbärsmousse - Laktosfri - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
271707 Vispgrädde Laktosfri
1 000
GR Italiensk maräng
600
46186 Topfil Blåbär 60%
150
GR Gelatinmassa
150
Totalt
1 900


Blåbärslock - Laktosfri - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
46186 Topfil Blåbär
200
Totalt
200


Italiensk maräng - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
225
21825 Äggvita
600
20239 Strösocker
1000
Totalt
1825


Gelatinmassa - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
500
364281 Gelatinpulver
100
Totalt
600
 
 
Blåbärsmoussetårta - laktosfri: Lägg mandelbotten i en anslagsring. Spritsa ett lager vaniljkräm. Lägg på ett lager med blåbärsmousse. Ställ i frys. Fyll upp med blåbärsmousse. Lägg på ett fryst blåbärslock. Dekorera valfritt.
Mandelbotten - laktosfri: Rosta mandelspån gyllenbruna i 200°C i cirka 10 minuter, rör om då och då. Blanda farinsocker, margarin och socker med vinge i 3 minuter. Tillsätt övriga ingredienser. Platta ut i två anslagsringar cirka 5 mm tjockt. Baka av, 150°C, cirka 22 minuter. Låt svalna.
Blåbärsmousse - laktosfri: Vispa grädden lätt. Smält gelatinmassa i mikrovågsugn. Blanda smält gelatinmassa med Topfil Blåbär och hälften av den italienska marängen. Blanda ner lättvispad grädde och tillsätt sist resterande maräng försiktigt. Gjut i valfri applikation. Sätt i frys.
Blåbärslock - laktosfri: Stryk ut cirka 3 mm tunt Topfil Blåbär på silpatmatta. Sätt på plåt i frys. Stick ut blåbärslock med anslagsring. Lägg på toppen av tårtan.
Italiensk maräng - grundrecept: Koka upp vatten och socker till 121°C. Börja vispa äggvitan till maräng när socker är 115°C. Slå sedan sockerlagen i en tunn stråle över marängen. Vispa kall på medelhastighet.
Gelatinmassa - grundrecept: Vispa samman gelatinpulver och vatten. Ställ i kyl cirka 30 minuter före användning.

Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Vaniljkräm laktosfri
Topfil Blåbär 60%
Vispgrädde laktosfri
Gelatinpulver


Loading
Loading