Brödbas Mörk

Recept: Magnus Hellman

Vår mörka brödbas är alldeles ypperlig till de där tunga och klassiska, riktigt mörka bröden, såsom Danskt rågbröd och den underbara Kavringen!


Ca 5 st á 600 g


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 200
22312 Brödbas Mörk
1 600
214071 Jäst Bageri Original
40
 
Totalt
2  840
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning-/visptid
15 min på medelhastighet
Degtemperatur
27 °C
Liggtid
30 min
Rasktid
ca 50 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
250 °C

sänk till 180 °C efter insättning
Ånga
8 sek
Avbakningstemperatur
200 °C
Avbakningstid för 600 g
45 min
 
 
Blanda samman alla ingredienser och låt degen vila. Väg upp bitarna á 600 gram och forma till bröd. Lägg i formar och jäs i jässkåp.  Baka av enligt anvisningarna.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Brödbas Mörk
Brödbas Mörk
Jäst Bageri Original
Kanisterpåse KåKå Rosa 
Påse KåKå Grå

Loading
Loading