Bönnudelsallad

Recept: Yohan Volle

En nudelsallad som både är lätt att göra och att äta - för god är den, det är ett som är säkert! Den salta sojan gifter sig med den fylliga sesamoljan, och med både koriander och lite chili på toppen är smakerna i hamn. 


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
341241 Bönnudlar
50
Vatten
1000
34129 Sesamolja rostad
5
34125 Soja Sakura
5
Broccoli
30
Grönkål, färsk
10
Vårlök, färsk

Koriander, färsk

Röd chili, färsk

 

Grön bönnudelsallad (1 portion)
Skölj och rensa grönkålen samt broccolin, rosta i ugn på 180 grader i cirka 10 minuter (grönkålen kan gå snabbare, övervaka noggrant). Koka upp 1 liter vatten, lägg nudlarna i vattnet och ta bort kastrullen från värmen. Låt dra under lock i 3-5 minuter. Häll av vattnet. Blanda ihop nudlarna med de rostade grönsakerna, den rostade sesamoljan samt sojasåsen. Lägg upp på tallrik, toppa med finhackad vårlök, färsk koriander och finhackad färsk chili. 
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Bönnudlar
Sesamolja rostad
Soja Sakura
Soja Sakura
Salladsskål

Loading
Loading