Bönnudelsallad
Recept: Yohan Volle
En nudelsallad som både är lätt att göra och att äta - för god är den, det är ett som är säkert! Den salta sojan gifter sig med den fylliga sesamoljan, och med både koriander och lite chili på toppen är smakerna i hamn.
Artnr. Namn
Vikt (g)
341241 Bönnudlar
50
Vatten
1000
34129 Sesamolja rostad
5
34125 Soja Sakura
5
Broccoli
30
Grönkål, färsk
10
Vårlök, färsk
Koriander, färsk
Röd chili, färsk
Grön bönnudelsallad (1 portion)
Skölj och rensa grönkålen samt broccolin, rosta i ugn på 180 grader i cirka 10 minuter (grönkålen kan gå snabbare, övervaka noggrant). Koka upp 1 liter vatten, lägg nudlarna i vattnet och ta bort kastrullen från värmen. Låt dra under lock i 3-5 minuter. Häll av vattnet. Blanda ihop nudlarna med de rostade grönsakerna, den rostade sesamoljan samt sojasåsen. Lägg upp på tallrik, toppa med finhackad vårlök, färsk koriander och finhackad färsk chili.