Cookie Cake

Recept: Christian Eek

"Sharing is caring" eller "delad glädje är dubbel glädje" - visst ligger det ändå en del sanning i de klassiska klyschorna? Att kunna dela en riktigt lyxig cookie till fikat är inget annat än superhärligt! Så, gör dina kakor större än vanligt och locka med tryffelfyllda cookies i tårtformat.


Classic Cookie


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22809 Bagerivetemjöl Extra KåKå
510
21134 Bagerisalt Suprasel
16
27327 Smör Normalsaltat
450
64001 Bikarbonat
10
20256 Farinsocker
570
20239 Strösocker
180
22436 Havregryn
550
01120 Vanillinsocker
8
21725 Helägg flytande
275
 
Totalt
2 569
 

Rockyroadtryffel



Artnr. Namn
Vikt (g)
02475 Mörk tryffel
600
271616 Vispgrädde 40%
400
21133 Havssalt
5
14532 Vaniljkräm
1 000
 
Totalt
2 005
 
 
Classic Cookie: Blanda smör och socker med vinge i några minuter, och tillsätt sedan resterande ingredienser. Dela upp degen (700 gram) och rulla bitarna lika långa som kortsidan av en plåt. Kyl och kubba sedan upp i önskad storlek. Baka av kakorna i ugn, 190 grader i 10-15 minuter.
Rockyroadtryffel: Koka upp grädde och salt. Slå grädden över tryffeln och låt smälta samman. Plasta och kyl. Blanda med lika delar vaniljkräm.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Havregryn
Farinsocker Brun
Mörk tryffel
Vaniljkräm

Loading
Loading