Franskbrödbas

Recept: Magnus Hellman

Kan man annat än att älska det där vita, luftiga brödet? Med brödbasen kan du såklart göra annat än Franskbröd - får det kanske lov att vara Källarfranska eller Brötchen med rågsurdeg?


Ca 5 st á 600 g


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22901 Franskbröd
1 900
214071 Jäst Bageri Original
80
 
Totalt
2  980
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning-/visptid
3+6 min
Degtemperatur
27 °C
Liggtid
20 min
Rasktid
ca 45 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
240 °C

sänk till 200 °C efter insättning
Ånga
8 sek
Avbakningstemperatur
200 °C
Avbakningstid för 600 g
35 min
 
 
Blanda samman alla ingredienser. Låt degen vila. Väg upp och forma efter önskad storlek. Jäs i jässkåp och baka av enligt anvisning.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Brödbas Franskbröd
Jäst Bageri Original
Kanisterpåse KåKå Rosa
Påse KåKå Rosa

Loading
Loading