Gingercomb
Recept: Christian Eek
Honeycomb med julig smak av pepparkaka passar perfekt såväl till en liten godispåse som till glassen!
Gingercomb
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
500
20237 Strösocker
250
20256 Farinsocker Brun
50
20391 Glukossirap
40
835191 Honung Acacia Flytande
60
64001 Bikarbonat
10
GR Pepparkakskrydda
5
12212 KåKå Block Mörk Lyx
200
Totalt
1 115
Pepparkakskrydda - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
666037 Kanel mand
500
666030 Ingefära mald
200
666069 Nejlika mand
300
Totalt
1 000
Gingercomb: Placera bakplåtspapper i en form. Blanda vatten, strösocker, farinsocker, glukossirap och honung i en stor kastrull. Värm på låg värme tills socker är upplöst. Vrid upp värmen till medium/hög och låt blandningen koka tills den når 144-146 ℃.
Ta av kastrullen från plattan. Blanda samman bikarbonat och pepparkakskrydda och tillsatt till uppkoket; blanda snabbt samman. Blandningen kommer nu att stiga, och när det ser ut som att det är på väg att koka över hälls smeten direkt i formen. Låt svalna och stelna.
Ta bort bakplåtspappret, klipp till mindre bitar och skär därefter upp i önskad storlek. Doppa bitarna i smält Block och förvara i rumstemperatur.
Från receptet
-
KÅKÅ AKTUELLT
-
-
NÄSTA DAG LEVERANS
-
-
ERBJUDANDEN
-
-
NYA PRODUKTER