Hallongräddbullar - glutenfria
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fluffig hallongräddbulle på seg mandelbotten
Hallongräddbullar - glutenfria
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Mandelbotten
450
Kokas
Vatten
30
20239 Strösocker
200
20391 Glukossirap
85
370271 Agar-Agar
1
Vispas
Vatten
115
35031 Äggvitepulver
25
63485 Vaniljstång Bourbon
1
Blandas i skummet
37021 Hallonkrisp, frystorkad
10
Vatten
5
Till doppning
12216 Vit Block
800
12349 Power Flowers Röd
1
Totalt
1 723
Mandelbotten - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
450
Totalt
450
Hallongräddbullar - glutenfria: Väg upp ingredienser som ska kokas i en liten kastrull. Skrapa ur en vaniljstång. Väg upp övriga ingredienser som ska vispas och häll allt utom vatten i en kittel med visp. Värm sockerlag till 100°C. När sockerlagen når 100°C, hälls vatten i kitteln med äggvitepulver och vaniljkorn och vispas på högsta hastighet.
När sockerlagen når 117°C hälls den försiktigt ned i den vispande kitteln, sänk hastigheten på maskinen under tiden. Öka hastigheten på maskinen igen och vispa gräddbulleskummet tills konsistensen blir fast, cirka 5 minuter.
Blanda frystorkade hallonbitar med vatten och vänd sedan ned försiktigt för hand i skummet. Spritsa ut skummet på mandelbottnar.
Smält Vit Block och blanda ner Power Flowers Röd, ju mer som tillsätts desto mörkare färg. Doppa gräddbullarna i den rosa blandningen (två gånger för ett mer täckande resultat) och toppa sedan med valfritt pynt.
Mandelbotten: Kavla ner mandelmassa till cirka 4 mm. Stick ut bottnar med rund utstickare som är 5,5 cm i diameter och lägg bottnarna på plåt med bakplåtspapper. Baka av på 200°C, cirka 5 minuter. Bottnarna ska vara något mjuka när de tas ut från ugnen, de stelnar när de svalnat.När sockerlagen når 117°C hälls den försiktigt ned i den vispande kitteln, sänk hastigheten på maskinen under tiden. Öka hastigheten på maskinen igen och vispa gräddbulleskummet tills konsistensen blir fast, cirka 5 minuter.
Blanda frystorkade hallonbitar med vatten och vänd sedan ned försiktigt för hand i skummet. Spritsa ut skummet på mandelbottnar.
Smält Vit Block och blanda ner Power Flowers Röd, ju mer som tillsätts desto mörkare färg. Doppa gräddbullarna i den rosa blandningen (två gånger för ett mer täckande resultat) och toppa sedan med valfritt pynt.