Hallonsnäcka - laktosfri
Recept: Magnus Hellman
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Syrliga hallonsnäckor med laktosfri vaniljkräm och därmed även helt laktosfria
Hallonsnäcka - laktosfri
cirka 100 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Hallonvetedeg Laktosfri
5 015
GR Hallonfyllning Laktosfri
2 000
14542 Laktosfri Vaniljkräm
1 600
20216 Pärlsocker
200
Totalt
8 815
Hallonvetedeg - laktosfri
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra
2 800
214071 Jäst Bageri Original
150
20239 Strösocker
500
21134 Bagerisalt
15
15011 Flyt-X Vetebröd
320
666044 Kardemummakärna, mald
30
50059 Hallon Små
500
Totalt
5 315
Hallonfyllning - laktosfri
Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
5 000
14542 Laktosfri Vaniljkräm
2 500
Vatten
250
07400 Hallonsylt Extra
500
20239 Strösocker
375
Totalt
8 625
Hallonsnäcka - laktosfri: Blanda hallonfyllning och hallonvetedeg enligt anvisning. Dela upp degen på 2 bitar. Kavla ner bitarna till 3 mm. Stryk på hallonfyllning. Rulla ihop och dela upp bitarna, cirka 50 stycken på vardera bit. Sätt på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter. Spritsa laktosfri vaniljkräm i bullarna. Strö på pärlsocker. Baka av på 200°C, 6–8 minuter.
Hallonvetedeg - laktosfri: Tina hallon. Blanda alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt degen vila i 20 minuter, och slå upp i önskade bitar.
Hallonfyllning - laktosfri: Lös upp mandelmassa med vaniljkräm med vinge i blandare. Tillsätt socker, vatten och hallonsylt.