Halloweenbakelse med glaze

Recept: Christian Eek

Fler spännande recept hittar du på BakeIT

En glansig bakelse på biskvibotten med smak av blodapelsin och en krispig överraskning.


Halloweenbakelse med glaze

cirka 60 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Biskvibotten
1 285
GR Blodapelsinmousse
2 900
GR Krokanttryffel med apelsin
900
GR Glaze
1 800
12224 Block Mörk Lyx
300
Totalt
7 185
 

Biskvibotten - grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
750
20239 Strösocker
375
21720 Äggvita
160
Totalt
1 285
 

Blodapelsinmousse - grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
1709 Blodapelsin mousse
400
Vatten
500
27168 Vispgrädde 40%
2 000
Totalt
2 900
 

Krokanttryffel med apelsin - grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
02475 Mörk tryffel
750
060881 Delipaste Apelsin
50
36827 Krokantströssel
100
Totalt
900


Glaze - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
20391 Glukossirap
450
Vatten
310
20239 Strösocker
450
Kondenserad mjölk
250
46220 Belcolade Vit
450
46040 Ladyfruit Miroir
225
590611 Pure Apelsin
100
12349 Power Flowers Röd
1
12351 Power Flowers Gul
2
GR Gelatinmassa
102
Totalt
2 340
 

Gelatinmassa - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
364281 Gelatinpulver
100
Vatten
500
Totalt
600
 
Halloweenbakelse med glaze: Baka biskvibottnar, blanda samman blodapelsinmousse samt krokanttryffel. Ta fram biskvibottnar, smält Block Mörk Lyx och pensla alla biskvibottnar på båda sidor. Fyll kupolformade silpat-formar med 1/3 blodapelsinmousse. Lägg i en krokanttryffelkula i mitten och toppa med en biskvibotten. Spritsa därefter upp kupolen med mer blodapelsinmousse och lägg på ytterligare en biskvibotten. Stryk till kanterna med palett och frys in. Värm glaze till 34°C. Stjälp upp bakelserna på galler och häll över glaze. Placera på bakelsebricka och dekorera med Dobla-dekor.
Biskvibotten: Låt mandelmassa få rumstemperatur och blanda därefter med socker. Tillsätt äggvita försiktigt under omrörning, till en jämn smet. Spritsa upp biskvier på plåt med papper och baka av på 190°C, 15 minuter. Låt svalna.
Blodapelsinmousse: Blanda moussepulver och vatten. Låt stå i cirka 10 minuter. Vispa grädde lätt och blanda ner till en färdig blodapelsinmousse.
Krokanttryffel med apelsin: Värm upp tryffel till cirka 40°C. Blanda ner krokantströssel och Delipaste Apelsin. Spritsa 60 stycken kulor á 15 gram på plåt med papper och frys in. 
Glaze: Blanda gelatinmassa, låt stå. Koka socker, vatten och glukos till 103°C. Slå över resterande ingredienser. Mixa glazen slät med stavmixer. Kyl till nästa dag. Arbetstemperatur 34°C.
Gelatinmassa - grundrecept: Vispa samman gelatinpulver och vatten. Ställ i kyl före användning, cirka 30 minuter. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Power Flowers
Mörk tryffel
Delipaste Apelsin
Belcolade Vit

Loading
Loading