Jordgubbsdessert

Recept: Yohan Von Engelhardt Volle

Såklart ska man alltid kunna njuta av en ljuvlig dessert - oavsett om man är hemma, på picknick eller på språng. Chokladtäckt maräng, len jordgubbsmousse och en härlig jordgubbsjelly med små bitar i, ja, det kan inte bli annat än succé - var eller när den än äts! 


Jordgubbsmousse, Grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
460601 Paloma Bav. Neutral
414
590741 Puré  Jordgubb 
414
27168 Vispgrädde 40%
2 071
Totalt
2 899
 

Jordgubbsjelly, Grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
590741 Puré  Jordgubb
500
590671 Puré  Citron
100
Grundrecept Gelatinmassa
65
Jordgubbar färska
10
 
Totalt
915
 

Gelatinmassa, Grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
64055 Gelatinpulver
100
Vatten
500
Totalt
600
 

Montering (10-12 st)


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
14207 Marängbotten 18 cm
83
46210 Belcolad ljus
14
462601 Kakaosmör
3
Grundrecept Jordgubbsmousse
400
Grundrecept Jordgubbsjelly
400
 
Totalt
900
 
Jordgubbsmousse, grundrecept: Blanda moussepulvret med jordgubbspuré och låt stå i 5 minuter. Vispa grädden lätt, och vänd ner den i jordgubbsblandningen. 
Jordgubbsjelly, grundrecept: Koka upp puréerna och tärna jordgubbarna fint. Blanda ner gelatinmassan och jordgubbstärningarna i den varma puréblandningen. 
Montering: Bryt marängen i små bitar. Smält chokladen med kakaosmöret och blanda ner marängbitarna. Låt bitarna stelna på plåt i kyl. Lägg cirka 10 gram marängbitar i en dessertskål. Spritsa över cirka 40 gram mousse. Värm upp jellyn och skeda i cirka 40 gram i varje skål. Kyl och dekorera med lite mousse och valfri chokladdekor.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Marängbotten 18 cm
Puré  Jordgubb
Gelatinpulver
Belcolad Ljus
Loading
Loading