Jordgubbsdessert
Recept: Yohan Von Engelhardt Volle
Såklart ska man alltid kunna njuta av en ljuvlig dessert - oavsett om man är hemma, på picknick eller på språng. Chokladtäckt maräng, len jordgubbsmousse och en härlig jordgubbsjelly med små bitar i, ja, det kan inte bli annat än succé - var eller när den än äts!
Jordgubbsmousse, Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
460601 Paloma Bav. Neutral
414
590741 Puré Jordgubb
414
27168 Vispgrädde 40%
2 071
Totalt
2 899
Jordgubbsjelly, Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
590741 Puré Jordgubb
500
590671 Puré Citron
100
Grundrecept Gelatinmassa
65
Jordgubbar färska
10
Totalt
915
Gelatinmassa, Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
364281 Gelatinpulver
100
Vatten
500
Totalt
600
Montering (10-12 st)
Artnr. Namn
Vikt (g)
14207 Marängbotten 18 cm
83
46210 Belcolad ljus
14
462601 Kakaosmör
3
Grundrecept Jordgubbsmousse
400
Grundrecept Jordgubbsjelly
400
Totalt
900
Jordgubbsmousse, grundrecept: Blanda moussepulvret med jordgubbspuré och låt stå i 5 minuter. Vispa grädden lätt, och vänd ner den i jordgubbsblandningen.
Jordgubbsjelly, grundrecept: Koka upp puréerna och tärna jordgubbarna fint. Blanda ner gelatinmassan och jordgubbstärningarna i den varma puréblandningen.
Montering: Bryt marängen i små bitar. Smält chokladen med kakaosmöret och blanda ner marängbitarna. Låt bitarna stelna på plåt i kyl. Lägg cirka 10 gram marängbitar i en dessertskål. Spritsa över cirka 40 gram mousse. Värm upp jellyn och skeda i cirka 40 gram i varje skål. Kyl och dekorera med lite mousse och valfri chokladdekor.