Kanelbulle utan tillsatt socker
Kanelbulle med kanelfyllning och kanelvaniljkräm, allt bakat utan tillsatt socker!
Kanelbulle utan tillsatt socker
cirka 60 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vetedeg fördeg
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl
1 000
214071 Jäst Bageri Original
125
Bortgöring
Fördeg
22802 Bagerivetemjöl
1 000
01385 Muffinsmix UTS
330
15011 Flyt-X Vetebröd
270
666046 Kardemummakärna
15
21134 Bagerisalt Suprase
12
Fyllning
GR Kanelremons
1 000
Kanelvaniljkräm
Vatten
500
4109 Diaviva Creme vaniljkrämspulver
390
666039 Kanel mald
10
Topping
62177 Mandel blancherad hackad
200
Totalt
5 852
Kanelremos - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
048141 Mandelmassa UTS
1 000
15123 Delikatessmargarin
800
666039 Kanel mald
160
4109 Diaviva Creme vaniljkrämspulver
60
Vatten
30
Totalt
2 050
Kanelbulle utan tillsatt socker: Blanda fördeg till vetedeg och låt vila i 20 minuter. Blanda alla ingredienser till bortgöring i 2+7 minuter och låt degen vila i 20 minuter. Kavla ut degen och bred på kanelremons. Gör bullar och låt jäsa i cirka 35 minuter. Vispa alla ingredienser till kanelvaniljkrämen i kittel i 4 minuter. Spritsa i en klick av krämen i de jästa bullarna och toppa med hackad mandel. Baka av i ugn på 210°C i 7 minuter.
Kanelremons - grundrecept: Lägg mandelmassa i en kittel med vinge och mata ner det mjuka margarinet. Häll i vatten under omrörning och blanda till sist i kanel och vaniljkrämspulver. Kör remonsen i cirka 2 minuter så att den blir luftig och fin.