Kanelbulle utan tillsatt socker

Recept: Carolina Magnusson

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Kanelbulle med kanelfyllning och kanelvaniljkräm, allt bakat utan tillsatt socker! 


Kanelbulle utan tillsatt socker

cirka 60 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vetedeg fördeg

Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl
1 000
214071 Jäst Bageri Original
125
Bortgöring 

Fördeg

22802 Bagerivetemjöl
1 000
01385 Muffinsmix UTS
330
15011 Flyt-X Vetebröd
270
666046 Kardemummakärna
15
21134 Bagerisalt Suprase
12
Fyllning 

GR Kanelremons
1  000
Kanelvaniljkräm 

Vatten
500
4109 Diaviva Creme vaniljkrämspulver
390
666039 Kanel mald
10
Topping 

62177 Mandel blancherad hackad
200
Totalt
5 852
 

Kanelremos - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
048141 Mandelmassa UTS
1 000
15123 Delikatessmargarin
800
666039 Kanel mald
160
4109 Diaviva Creme vaniljkrämspulver
60
Vatten
30
Totalt
2 050
 
 
Kanelbulle utan tillsatt socker: Blanda fördeg till vetedeg och låt vila i 20 minuter. Blanda alla ingredienser till bortgöring i 2+7 minuter och låt degen vila i 20 minuter. Kavla ut degen och bred på kanelremons. Gör bullar och låt jäsa i cirka 35 minuter. Vispa alla ingredienser till kanelvaniljkrämen i kittel i 4 minuter. Spritsa i en klick av krämen i de jästa bullarna och toppa med hackad mandel. Baka av i ugn på 210°C i 7 minuter. 
Kanelremons - grundrecept: Lägg mandelmassa i en kittel med vinge och mata ner det mjuka margarinet. Häll i vatten under omrörning och blanda till sist i kanel och vaniljkrämspulver. Kör remonsen i cirka 2 minuter så att den blir luftig och fin.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Muffinsmix UTS
Mandelmassa UTS
Delikatessmargarin SG
Dekal "UTAN TILLSATT SOCKER"


Loading
Loading