Klippta kanelsnäckor

Recept: Hedvig Bergsten
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En snäcka med mycket och härlig fyllning.


Klippta kanelsnäckor

cirka 65 snäckor
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22820 Bagerivetemjöl
2 200
20239 Strösocker
300
33357 Milchi B-41
30
21134 Salt
10
65913 Kardemummakärna krossad
10
15124 Vetebrödsmargarin
600
214071 Jäst Bageri
100
4056 Kanelfyllning grov UMK
1 200
20220 Pärlsocker
200
 
Totalt
5 650
 
 
Gör så här: Kavla ut vetedeg till 2,5 mm. Stryk på fyllning. Rulla ihop. Klipp hela längden på bordet, klipp av efter tre klipp. Sätt bullarna i pappform eller muffinsform. Jäs. Spraya bullarna med vatten eller brödglans och strö på pärlsocker. Baka av. Insättningstemperatur 200°C.  Avbakningstemperatur 200°C.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Kanelfyllning
Vetebrödsmargarin
Kardemumma krossad
Dekal


Loading
Loading