Klippta kanelsnäckor
Recept: Hedvig Bergsten
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En snäcka med mycket och härlig fyllning.
Klippta kanelsnäckor
cirka 65 snäckor
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22820 Bagerivetemjöl
2 200
20239 Strösocker
300
33357 Milchi B-41
30
21134 Salt
10
65913 Kardemummakärna krossad
10
15124 Vetebrödsmargarin
600
214071 Jäst Bageri
100
4056 Kanelfyllning grov UMK
1 200
20220 Pärlsocker
200
Totalt
5 650
Gör så här: Kavla ut vetedeg till 2,5 mm. Stryk på fyllning. Rulla ihop. Klipp hela längden på bordet, klipp av efter tre klipp. Sätt bullarna i pappform eller muffinsform. Jäs. Spraya bullarna med vatten eller brödglans och strö på pärlsocker. Baka av. Insättningstemperatur 200°C. Avbakningstemperatur 200°C.