Köpenhamnare
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En frasig och utsökt bulle med pärlsocker!
Köpenhamnare
Artnr. Namn
Vikt (g)
59980 Wienerplatta KåKå
1 100
59818 Bakelsebotten naggad
700
4062 Kanelfyllning grov
550
20220 Pärlsocker Midi
100
Totalt
2 450
Köpenhamnare: Tina wienerdeg och smördeg. Nagga smördegen och lägg på hålplåt. Kavla ut wienerdegen till 2,5 mm och bred på kanelfyllning, rulla ihop och dela upp i 30 bitar. Sätt snäckorna på smördegen och lägg en plåtram på och jäs i rumstemperatur. Strö pärlsocker på snäckorna och baka av på 200°C i 10-–5 minuter. Låt svalna, skär upp 30 fyrkantiga bitar. Damma eventuellt med florsocker.