Korv- & Hamburgerbröd

Recept: Magnus Hellman

Vi älskar att toppa varmkorven med rostad lök och karamelliserar gärna löken när det står hamburgare på menyn, så att ta fram ett recept på ett gott bröd med lök kändes givet! Ett bröd är klockrent för sommarsäsongen och grillkvällar med vänner & familj.


Ca 56 st  á 80 g


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Fördeg: Låt vila i 60 min

22802 Bagerivetemjöl Extra
1 000
356241 Torkad stekt lök
250
214071 Jäst Bageri Original
70
B001 Vatten
1 000
Bortgöring

B001 Vatten
200
22802 Bagerivetemjöl Extra
1 500
20146 B-Sirap, vit
200
27327 Smör, normaltsaltat
200
21134 Bagerisalt Suprasel
40
21722 Äggula
20
 
Totalt
4 480
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning/visptid
2+6 min
Liggtid
20 min
Rasktid
60 min
Rasktemperatur
35C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
200C, bakas i ca 8-10 min
Avbakningstemperatur
210C
 
 
Blanda fördegen och låt vila i cirka 60 minuter. Blanda fördegen med bortgöringen (2+6 minuter) och låt vila i ytterligare 20 minuter. Väg upp 2,4 kilos bitar, rundriv och tryck till bullarna. Lägg på plåt och låt jäsa i rasken i cirka 60 minuter. Pensla med ägg och baka av i 210 grader i 8-10 minuter (insättningstemperatur 220 grader).
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Bagerivetemjöl Extra
Smör, normalsaltat
Torkad stekt lök
Äggula
Äggula

Loading
Loading