Lakrits- & Citrontartlett
Tartlett med smakrik lakritskräm och frisk citronmousse.
Lakrits- & Citrontartlett
cirka 25 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
Mördeg
22818 Vetemjöl Konditori
500
15123 Delikatessmargarin
400
21837 Äggula
105
21834 Helägg flytande
105
01385 Muffinsmix UTS*
200
48248 Bakpulver
5
Lakritskräm
Vatten
500
4109 Diaviva vaniljkrämspulver UTS*
200
062141 GA Lakritspulver
15
Citronmousse
27815 Vispgrädde 36%
600
Vatten
200
3646 Citronmousse Diabella
200
Dekor
062141 GA Lakritspulver
10
821901 Tångpärlor gul
10
Citronmeliss
5
Totalt
3 055
Lakrits- & Citrontartlett: Blanda alla ingredienser till mördeg i en kittel med vinge. Lägg den färdiga mördegen i kylen och använd tidigast efter 4 timmar i kyl. Kavla ner degen till 2 mm och fodra tartlettformar. Fäst botten och kanten med äggvita så att skalet inte delar sig när det är bakat. Baka av på 190°C i cirka 6 minuter. Vispa upp lakritspulver i vatten till krämen, blanda ner vaniljkrämspulver och vispa i cirka 4 minuter. Blanda citronmoussepulver och vatten, blanda sedan ner lättvispad grädde. Spritsa lakritskräm i tartlettformar och sedan citronmosse ovanpå. Dekorera med lakritspulver, tångpärlor och citronmeliss.