Lakrits- & Citrontartlett

Recept: Carolina Magnusson

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Tartlett med smakrik lakritskräm och frisk citronmousse.


Lakrits- & Citrontartlett

cirka 25 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Mördeg

22818 Vetemjöl Konditori
500
15123 Delikatessmargarin
400
21837 Äggula
105
21834 Helägg flytande
105
01385 Muffinsmix UTS*
200
48248 Bakpulver
5
Lakritskräm 

Vatten
500
4109 Diaviva vaniljkrämspulver UTS*
200
062141 GA Lakritspulver
15
Citronmousse 

27815 Vispgrädde 36%
600
Vatten
200
3646 Citronmousse Diabella
200
Dekor

062141 GA Lakritspulver
10
821901 Tångpärlor gul
10
Citronmeliss
5
Totalt
3 055
 

 
Lakrits- & Citrontartlett: Blanda alla ingredienser till mördeg i en kittel med vinge. Lägg den färdiga mördegen i kylen och använd tidigast efter 4 timmar i kyl. Kavla ner degen till 2 mm och fodra tartlettformar. Fäst botten och kanten med äggvita så att skalet inte delar sig när det är bakat. Baka av på 190°C i cirka 6 minuter. Vispa upp lakritspulver i vatten till krämen, blanda ner vaniljkrämspulver och vispa i cirka 4 minuter. Blanda citronmoussepulver och vatten, blanda sedan ner lättvispad grädde. Spritsa lakritskräm i tartlettformar och sedan citronmosse ovanpå. Dekorera med lakritspulver, tångpärlor och citronmeliss.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Muffinsmix UTS
Diaviva vaniljkrämspulver UTS
Bakelseform
Dekal "UTAN TILLSATT SOCKER"


Loading
Loading