Lakritskola

Recept: Christian Eek

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Härligt seg kola med smak av lakrits. Större bitar kola, som kan rullas in i vaxat papper och dekoreras med en julig känsla.


Vaniljkola

Cirka 27 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
27815 Vispgrädde 46%
500
20119 Sirap Gul
500
20239 Strösocker
500
27302 Smör Normalsaltat
100
21133 Havssalt
10
062141 Lakritspulver
20
 
Totalt
1 630
 
 

Vaniljkola: Blanda lakritspulver med socker i en kastrull. Blanda därefter ner resterande ingredienser. Koka kolan till 127°C. Ju längre kolan kokar desto hårdare blir den, så konsistensen kan varieras med koktemperaturen. Häll i form med bakplåtspapper, cirka 20x25 cm. Låt kolan stelna i rumstemperatur några timmar. När kolan stelnat skärs den upp i bitar 3x10 cm och rullas in i vaxat papper.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Sirap Gul
Strösocker
Lakritspulver
Sidenband Grön 


Loading
Loading