Mandelgifflar

Recept: Hedvig Bergsten
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Mjuka vetegifflar med smörkolasmak. 


Mandelgifflar

cirka 90 snäckor
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22820 Bagerivetemjöl
2 200
20239 Strösocker
300
33357 Milchi B-41
30
21134 Salt
10
65913 Kardemummakärna krossad
10
15124 Vetebrödsmargarin
600
214071 Jäst Bageri
100
4065 Fyllning smörkolasmak
1 200
 
Totalt
5 450
 
 
Gör så här: Dela upp degen i 2 bitar. Kavla ut degen till cirka 2,5 mm. Låt spänna av. Sporra upp gifflar om cirka 60 gram degvikt. Spritsa i smörkolafyllning. Rulla ihop. Sätt på plåt med papper och jäs. Spraya med brödglans. Baka av. Insättningstemperatur 190°C.  Avbakningstemperatur 190°C.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Fyllning smörkolasmak
Vetebrödsmargarin
Kardemumma krossad
Dekal


Loading
Loading