Morot- & Sötpotatistoast

Recept: Magnus Hellman

Att baka med morot är kanske inte banbrytande, men ack så gott! Genom att addera sötpotatisgranulat blir brödet lite mer spännande - och ännu godare.


Ca 7 st á 600 g


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
B001 Vatten
1 400
22802 Bagerivetemjöl Extra
2 000
15011 Flyt-X Vetebröd
330
214071 Jäst Bageri Original
100
21134 Bagerisalt Suprasel
45
356571 Morotsgranulat
150
22275 Sötpotatisgranulat grovt
100
 
Totalt
4 125
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning/visptid
2+7+1 min
Tillsätt Sötpotatisgranulatet efter 2+7 min

Degtemperatur
26C
Liggtid
20 min
Rasktid
50 min
Rasktemperatur
35C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
250C, bakas i ca 35 min
Ånga
8-10 sek
Avbakningstemperatur
200C
 
 
Blanda samman alla ingredienserna (2+7 minuter) förutom sötpotatisgranulatet, vilket tillsätts först i slutet av deggörningen (1 minut). Låt degen vila i 20 min, slå upp i limpor och doppa förslagsvis i durumvetemjöl. Placera limporna i formar, jäs och baka av i 200 grader i cirka 35 minuter (insättningstemperatur 250 grader, ånga 8-10 sekunder).
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Bagerivetemjöl Extra
Flyt-X Vetebröd
Morotsgranulat
Bagerisalt Suprasel

Loading
Loading