Nudelsoppa
Recept: Yohan Von Engelhardt Volle
Denna soppa är godare än godast, vi lovar. Kokosgrädden gör den ljuvligt len som sammet, de torkade grönsakerna och kryddorna gör den otroligt smakrik och nudlarna och räkorna gör den sådär härligt mättande. Och, inte att förglömma: det sojapicklade ägget är som pricken över i!
Nudelsoppa
Artnr. Namn
Vikt (g)
341241 Bönnudlar
50
Vatten
200
34007 Kokosgrädde
300
356141 Vitkål, torkad
5
356241 Lök, torkad
5
356161 Spenat, torkad
2
356571 Morotsgranulat
2
Vitlök, granulat
2
Gräslök, torkad
2
Koriander, mald
2
Cayennepeppar
1 nypa
Topping
Artnr. Namn
Vikt (g)
82300 Räkor
50
GR Sojapicklat ägg
1 ägg
Gurka
25
65908 Sesamfrö, svart
Sojapicklade ägg
Artnr. Namn
Vikt (g)
21821 Ägg
6
34125 Soja Sakura
100
Vinäger
50
Vatten
100
Ingefära, färsk
10
Nudelsoppa: Blanda Samtliga ingredienser till soppan förutom nudlarna i kastrull. Koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter. Ta soppan från värmen och lägg i nudlarna, låt dra i 3-5 minuter. Dela gurkan i något tunnare stavar. Rör om i soppan en sista gång och justera kryddningen vid behov. Häll upp i lämplig tallrik eller Take away-behållare och garnera med gurkstavar, räkor och ett halverat sojapicklat ägg. Strö över svarta sesamfrön.
Sojapicklade ägg: Lägg de rumstempererade äggen i kokande vatten och låt koka i 6 minuter tills löskokta. Låt svalna. Koka upp japansk soja, vinäger, vatten och grovt hackad ingefära till en lag, sjud samman i 1 minut och låt därefter svalna. Lägg de kokta och avsvalnade äggen i en burk och slå på den kalla lagen. Marinera äggen i kylskåp över natten (kan förvaras i lagen i kylskåp i cirka 3 dygn).