100% Råg med Sprouted Rye Flakes

Recept: Magnus Hellman
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Ett bröd som är bakat enbart på råg och havssalt. Utgångspunkten är en rågsurdeg. För att få struktur och extra smak tillsätts Sprouted Rye Flakes. Brödet får en syrlig och kraftig smak och en lång hållbarhet.


Artnr. Namn
Vikt (g)
FÖRDEG

Vatten
1 200
22302 Rågmjöl Stenmalet
1 500
GR* Rågsurdeg
2 250
21133 Havssalt
36
BORTGÖRING

Vatten (40˚C)
1 800
22302 Rågmjöl Stenmalet
2 800
22515 Sprouted Rye Flakes
300
21133 Havssalt
75
 
Totalt
9 961
 
Arbetsbeskrivning

Degbearbetning
6 min
Degtemperatur
40 °C
Liggtid
10 min
Rasktid
ca 90 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
250 °C
Ånga
6 sek
Avbakningstemperatur
200 °C
Avbakningstid
40 min
 
 
Blanda ihop fördeg, 6 minuter på låg växel och låt vila i 90 minuter. Blanda därefter fördeg med bortgöring på låg växel och låt vila i 10 minuter. Väg upp 700-gram-bitar, rundriv och placera i en rund korg dammad med obl. rågsikt och Sprouted Rye Flakes med skarven neråt. Låt jäsa i cirka 90 minuter. Baka av i 200°C i cirka 40 minuter.
*Grundrecept på Rågsurdeg hittar du i BakeIT..
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Rågmjöl Stenmalet
Sprouted Rye Flakes
Havssalt
Påse KåKå Grå

Loading
Loading