100% Råg med Sprouted Rye Flakes
Recept: Magnus Hellman
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Ett bröd som är bakat enbart på råg och havssalt. Utgångspunkten är en rågsurdeg. För att få struktur och extra smak tillsätts Sprouted Rye Flakes. Brödet får en syrlig och kraftig smak och en lång hållbarhet.
Artnr. Namn
Vikt (g)
FÖRDEG
Vatten
1 200
22302 Rågmjöl Stenmalet
1 500
GR* Rågsurdeg
2 250
21133 Havssalt
36
BORTGÖRING
Vatten (40˚C)
1 800
22302 Rågmjöl Stenmalet
2 800
22515 Sprouted Rye Flakes
300
21133 Havssalt
75
Totalt
9 961
Arbetsbeskrivning
Degbearbetning
6 min
Degtemperatur
40 °C
Liggtid
10 min
Rasktid
ca 90 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
250 °C
Ånga
6 sek
Avbakningstemperatur
200 °C
Avbakningstid
40 min
Blanda ihop fördeg, 6 minuter på låg växel och låt vila i 90 minuter. Blanda därefter fördeg med bortgöring på låg växel och låt vila i 10 minuter. Väg upp 700-gram-bitar, rundriv och placera i en rund korg dammad med obl. rågsikt och Sprouted Rye Flakes med skarven neråt. Låt jäsa i cirka 90 minuter. Baka av i 200°C i cirka 40 minuter.
*Grundrecept på Rågsurdeg hittar du i BakeIT..
*Grundrecept på Rågsurdeg hittar du i BakeIT..