Rågbas

Recept: Magnus Hellman

En rågbas som kan varieras på en mängd sätt. Gemensamt för dem alla? Det blir goda, något grövre bröd! 


Ca 5 st á 600 g


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22312 Brödbas Råg
1 000
22802 Bagerivetemjöl KåKå EX
1 000
214071 Jäst Bageri Original
70
 
Totalt
3  070
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning-/visptid
2+8 min
Degtemperatur
27 °C
Liggtid
20 min
Rasktid
ca 40 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
240 °C

sänk till 200 °C efter insättning
Ånga
8 sek
Avbakningstemperatur
200 °C
Avbakningstid för 600 g
35 min
 
 
Blanda samman alla ingredienser. Låt degen vila. Väg upp i önskad storlek, jäs i jässkåp och baka av enligt anvisning.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Brödbas Råg
Bagerivetemjöl Extra
Jäst Bageri Original
Påse KåKå Grå

Loading
Loading