Saffranshjärta med päron och vanilj

Recept: Christian Eek

I tusentals år har saffran trollbundit människor för smakens skull, för doftens skull och för färgens skull. 


Saffranshjärta med päron och vanilj


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22820 Bagerivetemjöl
1 000
15123 Delikatessmargarin
800
20239 Strösocker
400
21722 Äggula
165
48248 Bakpulver
10
12371 Saffransextrakt
10
 
Totalt
2 385
 

Fyllning och Pudra över



Artnr. Namn
Vikt (g)


14531 Vaniljkräm
400
46198 Topfil Päron 70%
400
20210 Florsocker
20
 
Totalt
820
 
 
Saffranshjärta: Blanda alla ingredienser till saffransdegen i kittel med vinge - degen ska bara precis gå ihop. Platta ut på plåt med papper och sätt i kylen till dagen efter.
Kalva ut hälften av saffransdegen till 2 mm tjock och fodra hjärtformar. Spritsa både vaniljkräm och päronsylt i formarna. Kavla andra hälften av saffransdegen och lägg ovanpå de fyllda formarna, tryck till ovanpå degen och forma ut hjärtan. Lägg formarna på plåt med papper och baka av i cirka 8-10 minuter i 210°C. Låt svalna och pudra över florsocker.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Saffransextrakt
Saffransextrakt
Vaniljkräm
Topfil Päron 70%
Delikatessmargarin

  • KÅKÅ AKTUELLT
  • NÄSTA DAG LEVERANS
  • ERBJUDANDEN
  • NYA PRODUKTER
Loading
Loading