Saffranshjärta med päron och vanilj
Recept: Christian Eek
I tusentals år har saffran trollbundit människor för smakens skull, för doftens skull och för färgens skull.
Saffranshjärta med päron och vanilj
Artnr. Namn
Vikt (g)
22820 Bagerivetemjöl
1 000
15123 Delikatessmargarin
800
20239 Strösocker
400
21722 Äggula
165
48248 Bakpulver
10
12371 Saffransextrakt
10
Totalt
2 385
Fyllning och Pudra över
Artnr. Namn
Vikt (g)
14531 Vaniljkräm
400
46198 Topfil Päron 70%
400
20210 Florsocker
20
Totalt
820
Saffranshjärta: Blanda alla ingredienser till saffransdegen i kittel med vinge - degen ska bara precis gå ihop. Platta ut på plåt med papper och sätt i kylen till dagen efter.
Kalva ut hälften av saffransdegen till 2 mm tjock och fodra hjärtformar. Spritsa både vaniljkräm och päronsylt i formarna. Kavla andra hälften av saffransdegen och lägg ovanpå de fyllda formarna, tryck till ovanpå degen och forma ut hjärtan. Lägg formarna på plåt med papper och baka av i cirka 8-10 minuter i 210°C. Låt svalna och pudra över florsocker.
Från receptet
-
KÅKÅ AKTUELLT
-
-
NÄSTA DAG LEVERANS
-
-
ERBJUDANDEN
-
-
NYA PRODUKTER