Saffranskolabåtar med lingon

Recept: Christian Eek

Saffran må vara det riktiga röda guldet, men här i norr kan vi påstå att superbäret lingon är vårt röda guld. Rårörda lingon är en klassiker men det är minst lika populärt att göra dricka, sylt eller gelé på bäret. Det sägs även att lingon minskar effekterna av fet mat om det äts vid samma tillfälle, vilket gör att det passar utmärkt på julbordet.


Saffranskolabåtar med lingon

90 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
59705 Mazarinformar
1 800
GR Saffranskola
5 400
37024 Lingon frystorkad
30
12224 KåKå-Block Mörk Lyx
50
 
Totalt
7 280
 

Saffranskola - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
Kokning 118 °C

20239 Strösocker
440
Vatten
80
20391 Glukossirap
100
27168 Vispgrädde 40%
600
21134 Bagerisalt
8
Blanda i

12371 Saffransextrakt
5
27302 Smör Normalsaltat
100
462601 Kakaosmör
20
 
Totalt
1 353
 
 
Saffranskolabåtar med lingon: Baka av Mazarinformarna, låt svalna och ta ut dem ur folieformarna. Koka saffranskolan och fyll Mazarinformarna upp till kanten. Dekorera båtarna med frystorkade lingon och strecka med mörk block.
Saffranskola - grundrecept: Koka upp strösocker, vatten, glykossirap, vispgrädde och bagerisalt till 118 °C. Blanda därefter ned saffransextrakt, smör och kakaosmör.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Mazarinformar
Lingon frystorkad
Lingon frystorkad
KåKå-Block Mörk Lyx
KåKå-Block Mörk Lyx
Kakaosmör
Kakaosmör

Loading
Loading