Scones med äpple och kanel

Recept: Christian Eek

Fler spännande recept hittar du på BakeIT

En söt frukostbulle med äpple och kanel. Scones är ett bakverk i form av ett slags små bullar, vars grundvariant har ingredienserna mjöl, salt, bakpulver, smör eller margarin samt mjölk eller filmjölk. Bakverket kommer från Storbritannien och har sitt ursprung i landsdelen Skottland. Vanligen används vetemjöl men havremjöl är ett alternativ.


Scones med äpple och kanel

Cirka 30 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22820 Bagerivetemjöl
1 400
01063 Vetebrödbas
600
GR Kanelremons med havssalt
600
50040 Äppelklyftor, frysta
300
21725 Helägg
40
46040 Ladyfruit Miroir 5
50
 
Totalt
3 990
 

Kanelremons med vaniljkräm och havssalt - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
2 500
04122 Mästarmassa
2 500
15129 Delikatess Lyx
2 500
20239 Strösocker
1 000
14532 Vaniljkräm
1 000
666037 Kanel, mald
200
21133 Havssalt
10
 
Totalt
9 710
 
 
Scones med äpple och kanel: Blanda vetebrödsbas, vatten och vetemjöl till en deg, 1+3 minuter. Kavla degen lagom tjock, cirka 16 mm och nagga. Stick ut scones med utstickare. Spritsa på lite kanelfyllning på alla scones och tryck ner en äppelklyfta. Lägg på plåt med papper och pensla med ägg. Baka av på 210°C, cirka 10 minuter. Låt svalna och pensla med Ladyfruit. 
Kanelremons med vaniljkräm och havssalt: Blanda massorna med Delikatess Lyx och socker
med vinge till en jämn smet. Tillsätt vaniljkräm, kanel och havssalt.

Tips!: För en laktosfri fyllning, ersätt margarinet med Delikatessmargarin (15123) och vaniljkrämen med Vaniljkräm – laktosfri (14542).
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Ladyfruit Miroir
Bagerivetemjöl
Delikatess Lyx
Cellofanpåse 


Loading
Loading