Semlebollar

Recept: Christian Eek

Läckra minimunkar med mandelfyllning. Servera gärna de små läckerheterna i pappersstrutar med en skål vispad grädde vid sidan av för den där härliga "semmelkänslan". 


Semlebollar


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Grundrecept Munkdeg
20
04568 Semlefyllning Kond Sp
5
Grundrecept Kardemummasocker
1
Totalt
26


Kardemummasocker

Artnr. Namn
Vikt (g)
20239 Strösocker 500
1000
666044 Kardemummakärna mald
50
Totalt
1 050


Kanelsocker

Artnr. Namn
Vikt (g)
20239 Strösocker 500
1000
666037 Kanel mald
50
Totalt
1 050
 

Grundrecept munkdeg 



Artnr. Namn
Vikt (g)


271016 Standardmjölk 3% 
860
214071 Jäst Bageri Original
20
27327 Smör Normalsaltat
150
20239 Strösocker 500
180
21134 Bagerisalt Suprasel
12
21725 Helägg flytande
200
22809 Bagerivetemjöl Extra
1 440
Grundrecept Kardemumma-/Kanelsocker
200
 
Totalt
3 062
 
 
Semlebollar: Rundriv munkar; vanliga munkar 50 gram och minimunkar 30 gram. Lägg dem på en mjölad plåt och låt jäsa i rumstemperatur. Skrapa upp bullarna med hjälp av ett metallskrapkort och fritera i 180°C; två minuter per sida om det är vanliga munkar och en minut per sida om det är minimunkar. Låt munkarna rinna av på galler och vänd sedan i kardemumma- eller kanelsocker, fyll med semlefyllning och servera med vispad grädde vid sidan av. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Semlefyllning Kond Sp
Strösocker 500
Kardemumma mald
Kanel mald

  • KÅKÅ AKTUELLT
  • NÄSTA DAG LEVERANS
  • ERBJUDANDEN
  • NYA PRODUKTER
Loading
Loading