Sockrade pepparkaksvetehjärtan

Recept: Christian Eek 
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Mjuka sockrade vetedegshjärtan med en ljuvlig pepparkakstouch. 


Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Pepparkaksvetedeg
4 120
20220 Pärlsocker Midi
300
Totalt
4 420


Pepparkaksvetedeg - grundrecept

22802 Bagerivetemjöl Extra
1 800
Vatten
1 000
01063 Vetebrödsbas
500
20239 Strösocker
300
15193 Rapsolja
250
214081 Jäst för söta degar
180
666073 Pepparkakskrydda
80
666046 Kardemummakärna
10
Totalt
8 705
 
Arbetsbeskrivning - grundrecept

Degbearbetning
4+8 minuter
Degtemperatur
27°C
Rasktid
45 min
Rasktemperatur
37°C
Fuktighet
80%
Insättningstemperatur
200°C
Avbakningstemperatur
200°C
 
 
Kavla ut degen till 3 mm. Stick ut hjärtan. Spraya vatten och doppa i pärlsocker. Sätt på plåt och jäs. Baka av.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Pepparkakskrydda
Vetebrödsbas
Pärlsocker
Kanisterpåse 

Loading
Loading