Spenatpajer
Recept: Yohan Von Engelhardt Volle
En ljuvlig spenatpaj som du enkelt kan variera med olika toppingar för att ge den det där lilla extra! Pajen är gjord på torkad spenat i såväl pulver- som bladform, vilket gör att det inte bar är supersmidigt att dosera, utan även enkelt att förvara. Vi har använt ett färdigt pajskal som du bara tinar innan gräddning, men du kan givetvis arbeta ihop egen pajdeg om andan faller på.
Paj, Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
59703 Pajskal
600
21725 Helägg flytande
400
271016 Standardmjölk
400
27813 Vispgrädde 36%
400
356241 Torkad stekt lök
15
356151 Spenatpulver
15
356161 Torkade spenatblad
10
360781 Vitlök granulerad
10
Totalt
1 850
Spenatpaj med räkor
Artnr. Namn
Vikt (g)
822431 Handskalade räkor
70
21821 Ägg
1 styck
21133 Havssalt
5
821901 Tångpärlor gul
10
Totalt
100
Spenatpaj med räkor: Tina pajskalen enligt beskrivningen på kartongen. Blanda samman resterande ingredienser med visp och fyll pajskalen med cirka 150 gram stanning per paj. Baka i ugn tills stanningen har satt sig och pajskalen är genomgräddade; cirka 35-40 min på 170 grader.
Toppa spenatpajen med räkor och ägg.