Spenatpajer

Recept: Yohan Von Engelhardt Volle

En ljuvlig  spenatpaj som du enkelt kan variera med olika toppingar för att ge den det där lilla extra! Pajen är gjord på torkad spenat i såväl pulver- som bladform, vilket gör att det inte bar är supersmidigt att dosera, utan även enkelt att förvara. Vi har använt ett färdigt pajskal som du bara tinar innan gräddning, men du kan givetvis arbeta ihop egen pajdeg om andan faller på.


Paj, Grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
59703 Pajskal
600
21725 Helägg flytande
400
271016 Standardmjölk
400
27813 Vispgrädde 36%
400
356241 Torkad stekt lök
15
356151 Spenatpulver
15
356161 Torkade spenatblad
10
360781 Vitlök granulerad
10
 
Totalt
1 850
 

Spenatpaj med räkor



Artnr. Namn
Vikt (g)
822431 Handskalade räkor 
70
21821 Ägg
1 styck
21133 Havssalt
5
821901 Tångpärlor gul
10
 
Totalt
100
 
 
Spenatpaj med räkor: Tina pajskalen enligt beskrivningen på kartongen. Blanda samman resterande ingredienser med visp och fyll pajskalen med cirka 150 gram stanning per paj. Baka i ugn tills stanningen har satt sig och pajskalen är genomgräddade; cirka 35-40 min på 170 grader. 
Toppa spenatpajen med räkor och ägg.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Pajskal
Spenatpulver
Spenatpulver
Torkade spenatblad
Torkade spenatblad
Handskalade räkor

Loading
Loading