Steamed Cinnabun Buns

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En svensk klassiker med asiatisk touch. Steamed buns/bao bun är ångade ljusa bröd som gräddas i ångkorg, eller ugn med mycket ånga. Det här receptet är en asiatiskinfluerad kanelbulle. 


Steamed Cinnabun Buns


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Deg

22802 Bagerivetemjöl Extra
1 750
Vatten
1 000
15011 Flyt-X Vetebröd
250
20239 Strösocker
125
214071 Jäst Bageri Original
60
21134 Bagerisalt
38
48244 Bakpulver
10
666046 Kardemumma, mald
20
Fyllning

4062 Kanelfyllning grov
1 000
Till pensling 

15193 Rapsolja
100
Dekor

20215 Pärlsocker
150
 
Totalt
4 503
 
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning
2+6 minuter
Degtemperatur
27°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
45 minuter
Rasktemperatur
35°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
180°C
Avbakningstemperatur
150°C
Avbakningstid
cirka 6 minuter
 
 
Steamed Cinnabun Buns: Blanda alla ingredienser till degen, 2 minuter långsamt och 6 minuter snabbt. Låt degen vila i 20 minuter. Bräck och rundriv 60 gram-bullar och låt spänna av i cirka 10 minuter. Kavla ner bullarna till 2,5 mm och lägg på bakbordet. Pensla med olja och spritsa i kanelfyllning, vik ihop och doppa i pärlsocker. Lägg på plåt med papper. Jäs i rask i cirka 45 minuter och baka av enligt anvisning.  
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Kanelfyllning grov, 13 kg
Flyt-X Vetebröd BIB, 10 L
Kardemummakärna mald, 1 kg
Smörgåsbricka Kraft, 15x15 cm


Loading
Loading