Söt som socker

Recept: Christian Eek

Föreställ dig lite vuxen Prinsesstårta, fast i barnsligt bollformat; precis där har du denna ljuvliga, marsipanklädda skapelse. Innanför det klassiskt gröna täcket gömmer sig en ljus hanvegrynsbas, smaksatt med frystorkade hallon och vanilj. En grön dröm som förgyller vilken fikastund som helst! 


Prinsesskulor

cirka 90 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22436 Havregryn 15
1 000
27327 Smör Normalsaltat
1 000
20239 Strösocker
300
20214 Florsocker
300
37021 Hallonkrisp
50
060991 Delipaste Vanilj Bourbon
50
048091 Marsipan Grön
1500
Total
4 200
 
Prinsesskulor: Blanda smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman till en smet. Dela upp smeten i bitar om 30 gram och rulla kulor. Stick ut 2 mm tjocka gröna marsipanplattor (cirka 18 gram/st) och täck kulorna med marsipanen. Dekorera valfritt.

Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Havregryn
Florsocker
Delipaste Vanilj Bourbon
Peach Blossom

Loading
Loading