Toast på kaffekavring

Recept: Magnus Hellman & Yohan Von Engelhardt Volle

Vi börjar med brödet, för vad vore julen utan ett klassiskt vörtbröd eller kavring! Kavringen har vi gjort på vår mörka brödbas men ersatt vattnet i degen med kaffe. Dessutom har vi tagit fram en passande macka med smaker som verkligen är Jul. 


Ca 4 st á 600 g


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Kaffe, bryggt
1 200
22314 Brödbas Mörk
1 600
214071 Jäst Bageri Original
50


Total
2 850


2 skivor kaffekavring
75
294641 Kalkon skivad
30
863001 Riven mozzarella/cheddar
30
46198 Topfil Päron 70%
20
34126 Sriracha Chilisås
5
 
Totalt
160
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning-/visptid
15 min på medelhastighet
Degtemperatur
27 °C
Liggtid
30 min
Rasktid
ca 50 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
250 °C

sänk till 180 °C efter insättning
Ånga
8 sek
Avbakningstemperatur
180 °C
Avbakningstid för 600 g
45 min
 
 
Kaffekavring: Blanda samman alla ingredienser. Låt degen vila. Väg upp till bröd á 600 gram och jäs i jässkåp. Baka av enligt anvisning.
Toast: Blanda päronsylten med srirachasåsen. Skär sedan kaffekavringen i tunna skivor, ta två skivor och lägg den rivna osten på båda skivorna, placera två skivor kalkon på ena brödskivan med ost, toppa sedan med den heta päronsylten. Lägg ihop de två skivorna och grilla i en mackgrill.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Brödbas Mörk
Brödbas Mörk
Kalkon skivad
Kalkon skivad
Sriracha Chilisås
Jäst Bageri Original

Loading
Loading