Valentinetårta
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En romantisk jordgubbstårta med mandelbotten
Valentinetårta
En tårta 8 bitar
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Biskvibotten
105
GR Jordgubbsmousse
370
14018 Ljust Anslag
210
46185 Topfil Jordgubb 60%
50
46185 Topfil Jordgubb 60%
100
Totalt
835
Biskvibotten- grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
60
20239 Strösocker
30
21720 Äggvita
15
Totalt
105
Jordgubbsmousse- grundrecept
1695 Jordgubbsmousse
50
Vatten
70
27168 Vispgrädde 40%
250
Totalt
370
Valentinetårta: Förbered biskvibotten och jordgubbsmousse enligt anvisning. Dela anslaget i 3 bitar. Gjut moussen i hjärtformad silpatform, fyll cirka 1/3. Lägg i anslagsbotten. Spritsa på vaniljkräm och Topfil Hallon, lägg sedan på en anslagsbotten. Spritsa i mousse nästan hela vägen upp, spara lite till dekor. Tryck ner biskvibotten och stryk jämn. Frys in. Ta ur tårtan ur formen och sätt på bricka. Dekorera tårtan med att spritsa rosetter av jordgubbsmousse över tårtan. Dekorera med passande Dobla-dekor.
Biskvibotten: Låt mandelmassan bli rumstempererad. Blanda med socker. Tillsätt äggvita försiktigt under omrörning till en jämn smet. Spritsa upp en botten på plåt med bakplåtspapper. Baka av på 190°C, 15 minuter. Låt svalna.Jordgubbsmousse: Blanda moussepulver och vatten. Låt stå i cirka 10 minuter. Vispa grädde lätt och blanda ner till en färdig jordgubbsmousse.