Vanilj- och hallonbulle utan tillsatt socker

Recept: Carolina Magnusson
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En härlig bulle med både vaniljkräm och hallonsylt. 


Vanilj- och hallonbulle utan tillsatt socker

cirka 60 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vetedeg fördeg

Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl
1 000
214071 Jäst Bageri Original
125
Bortgöring 

Fördeg

22802 Bagerivetemjöl
1 000
01385 Muffinsmix UTS
330
15011 Flyt-X Vetebröd
270
666046 Kardemummakärna
15
21134 Bagerisalt Suprase
12
Mandelremons

048141 Mandelmassa utan tillsatt socker
500
15123 Delikatessmargarin
300
4109 Diaviva vaniljkrämspulver UTS
30
Vatten
15
Vaniljkräm 

Vatten
500
4109 Diaviva Creme vaniljkrämspulver
200
07018 Hallonsylt utan tillsatt socker
150
Totalt
5 447
 

 
Gör så här: Blanda först remons. Lägg mandelmassa i en kittel med vinge och mata ner det mjuka margarinet. Häll i vatten under omrörning och blanda sist i vaniljkrämspulver. Kör remonsen cirka 2 minuter så att den blir luftig och fin. Blanda vaniljkräm genom att vispa ihop vatten och vaniljkrämspulver i en kittel, i cirka 4 minuter. Blanda fördeg till vetedeg och låt vila i 20 minuter. Blanda alla ingredienser till bortgöring i 2+7 minuter och låt degen vila i 20 minuter. Kavla ut degen till 2,5 mm och bred på mandelremons. Rulla ihop till snurror. Jäs bullarna i cirka 30 minuter. Spritsa vaniljkräm och hallonsylt i mitten av bullarna och baka av i ugn på 220°C i cirka 7 minuter.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Muffinsmix UTS
Mandelmassa UTS
Delikatessmargarin SG
Dekal "UTAN TILLSATT SOCKER"


Loading
Loading