Vegansk semlekladdkaka
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En god semlekladdkaka. Servera gärna tillsammans med kokosgrädde och riven mandelmassa.
Ingredienser
cirka 5 styken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Semlekladdkaka Vegan
2 115
34007 Kokosgrädde
2000
040461 Mandelmassa
100
20210 Florsocker
20
666046 Kardemummakärna, mald
5
Totalt
4 240
Semlekladdkaka - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
01647 Vegan Credicake
1 000
15193 Rapsolja
200
Vatten
450
666046 Kardemummakärna, mald
10
Totalt
1 660
Vegansk semlekladdkaka - grundrecept: Blanda alla ingredienser med vinge, långsamt i 4 minuter. Häll upp i form (17cm/300 gram och 22cm/550 gram) och baka av 200°C i 10 minuter. Låt svalna.
Ingredienser: Baka kladdkakan. Vispa upp kokosgrädde och tillsätt kardemumma. Lägg på grädden på kladdkakan, gärna lite slarvigt. Riv mandelmassa över och damma med florsocker.