Vegansk smörgåstårta

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT   

En somrig variant av den klassiska smörgåstårtan, som passar för många önskemål.


Ingredienser


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
56036 Smörgåsbotten
660
GR Örtkräm Vegan
450
GR Tomatkräm Vegan
350
Ruccola, färsk
60
Zucchini, färsk
400
Tomat, färsk
150
Cocktailtomat, färsk
300
Päron, grön, färska
300
Sparris, grön, färsk
150
151181 Olivolja Extra Virgin
20
Nektarin, färsk
200
Picklad rödlök
50
Ärtskott
30
Totalt
3 120
 

Örtkräm - grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
17540 Majonnäs 35% Vegan
2 000
151181 Olivolja Extra Virgin
50
Persilja, färsk
30
Gräslök, färsk
30
Basilika, färsk
30
21134 Bagerisalt
5
364161 Svartpeppar, mald
3
Totalt
2 148

Tomatkräm - grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
17540 Majonnäs 35% Vegan 2 000
2 000
864301 Tomat Soltorkad /Strimlad
300
151181 Olivolja Extra Virgin
50
21134 Bagerisalt
5
364161 Svartpeppar, mald
3
Totalt
2 358


Smörgåstårta: Skiva och stek zucchini i lite olivolja, smaksätt med salt och svartpeppar. Blanchera sparris i saltat vatten och kyl genast i kallt vatten för att bibehålla textur och färg. Skär päron i fina
klyftor. Skiva tomater (150 gram) och dela cocktailtomater (200 gram). På det första lagret smörgåstårtsbotten stryks 2/3 örtkräm ut. Därefter läggs stekt, kall, zucchini jämt över hela första lagret. Lägg på ytterligare en botten. Bred ut tomatkräm och fördela ut tomatskivor över det andra lagret. Lägg på sista botten och bred ut resterande del av örtkräm på toppen och sidorna. Grovstrimla ruccola och fördela på sidorna samt lite ovanpå. Dekorera med päronklyftor, sparris, cocktailtomater, nektariner och ärtskott. Toppas gärna med en skvätt olivolja, salt och svartpeppar
från kvarnen.
Örtkräm - grundrecept: Mixa samtliga färska örter (basilika, gräslök, persilja) tillsammans med olivolja, salt och svartpeppar. Blanda de mixade örterna med majonnäs, smaka av med salt och svartpeppar. 
Tomatkräm - grundrecept: Mixa soltorkade tomater tillsammans med olivolja och kryddor till en slät röra. Blanda ner tomatkrämen i majonnäsen och smaka av med salt och svartpeppar.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Smörgåsbotten
Majonnäs Vegan
Soltorkade tomater
Smörgåsbricka

Loading
Loading