Vetebas

Recept: Magnus Hellman

För de ljusa, men ändå lite tyngre bröden finns vår vetebas; av den kan du göra allt från ett magiskt surdegsbröd till ett rejält Toastbröd - och baguetter, såklart.


Ca 5 st á 600 g


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22311 Brödbas Vete
1 000
22802 Bagerivetemjöl KåKå EX
1 000
214071 Jäst Bageri Original
40
 
Totalt
3  040
 


Arbetsbeskrivning

Degbearbetning-/visptid
3+5 min
Degtemperatur
27 °C
Liggtid
15 min
Rasktid
ca 50 min
Rasktemperatur
35 °C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
240 °C

sänk till 210 °C efter insättning
Ånga
8 sek
Avbakningstemperatur
210 °C
Avbakningstid för 600 g
35 min
 
 
Blanda samman alla ingredienser. Låt degen vila. Väg upp i önskad storlek, jäs i jässkåp och baka av enligt anvisning.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Brödbas Vete
Bagerivetemjöl Extra
Jäst Bageri Original
Påse KåKå Grå

Loading
Loading