Wienerlussekatter med saffran

Recept: Magnus Hellman
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En frasig version av lussekatter som är gjord på en kavlad wienerdeg.


Artnr. Namn
Vikt (g)
22802 Bagerivetemjöl Extra
2 500
Vatten
1 000
21828 Helägg flytande
500
20239 Strösocker
200
214081 Jäst Söta Degar
150
15129 Delikatess Lyx
150
1478 Saffran Hbg strå
80
21134 Salt
25
Inkavling

15164 Butter Pastry 100%
2 500
Fyllning

4061 Toscafyllning
1 400
Dekor

63351 Russin Thompson medium
200
 
Totalt
8 705
 
Arbetsbeskrivning

Degbearbetning
4+2 minuter
Degtemperatur
15-20°C
Rasktid
ca 35 min
Rasktemperatur
30°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
230°C
Avbakningstemperatur
210°C i ca 7 min
 
 
Kör degen klar och låt vila i cirka 15 minuter i frys. Kavla in fettet i 3x3 slag, låt vila cirka 15 minuter per slag i frys. Kavla ut degen på 4 mm. Dela på längden till två längder. Sporra upp cirka 1 cm breda bitar. Rulla ihop som en lussekatt. Sätt 12 stycken på plåt med papper. Jäs upp och tryck till i skarvarna och fyll med wienerremons. Dekorera med 2 russin i varje katt. Baka av.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Saffran Hbg Classic
Delikatess Lyx
Toscafyllning
Kanisterpåse 

Loading
Loading