Wienerlussekatter med saffran
Recept: Magnus Hellman
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En frasig version av lussekatter som är gjord på en kavlad wienerdeg.
Artnr. Namn
Vikt (g)
22802 Bagerivetemjöl Extra
2 500
Vatten
1 000
21725 Helägg flytande
500
20239 Strösocker
200
214081 Jäst Söta Degar
150
15129 Delikatess Lyx
150
1478 Saffran Hbg strå
80
21134 Salt
25
Inkavling
15164 Butter Pastry 100%
2 500
Fyllning
3865 Wienerremons
1 400
Dekor
63351 Russin thompson medium
200
Totalt
8 705
Arbetsbeskrivning
Degbearbetning
4+2 minuter
Degtemperatur
15-20°C
Rasktid
ca 35 min
Rasktemperatur
30°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
230°C
Avbakningstemperatur
210°C i ca 7 min
Kör degen klar och låt vila i cirka 15 minuter i frys. Kavla in fettet i 3x3 slag, låt vila cirka 15 minuter per slag i frys. Kavla ut degen på 4 mm. Dela på längden till två längder. Sporra upp cirka 1 cm breda bitar. Rulla ihop som en lussekatt. Sätt 12 stycken på plåt med papper. Jäs upp och tryck till i skarvarna och fyll med wienerremons. Dekorera med 2 russin i varje katt. Baka av.