Värmlandsbas 15kg
Värmlandsbas är en grövre brödbas med fullkornsmjöl av råg, rågkärnor och surdeg för mellangrova bröd. Innehåller klippta rågkärnor, vetegroddar, fullkornsrågmjöl och surdeg.
Description
Värmlandsbas är en grövre brödbas med fullkornsmjöl av råg, rågkärnor och surdeg för mellangrova bröd. Innehåller klippta rågkärnor, vetegroddar, fullkornsrågmjöl och surdeg.
Usage
Mörkt lantbröd, mörkt rågbröd. 44% dosering på mjölvikt. Grundrecept: 1000g Vatten, 800g Extra bagerivetemjöl, 800g Värmlandsbas, 250g Sirap Mörkbrun, 200g Oblandad Rågsikt, 80g Jäst. Degtemperatur: 27 grader. Väg upp Värmlandsbas och blanda med vattnet. Låt blandningen svälla under tiden som resterande ingredienser vägs upp. Blanda därefter alla ingredienserna 2+9 minuter. Liggtid: 20 minuter. Slå upp till önskad storlek (bröd 600g / baguetter 400g / bullar 70g). Jäs i jässkåp och baka av.