Vörtbrödsbas 25 kg
Vörtbrödsbas är en brödbas för bakning av vörtbröd och vörtbullar. Innehåller fullkornsmjöl och är smaksatt med kryddorna pomerans, kanel, nejlika och ingefära.
Description
Vörtbrödsbas är en brödbas för bakning av vörtbröd och vörtbullar. Innehåller fullkornsmjöl och är smaksatt med kryddorna pomerans, kanel, nejlika och ingefära.
Usage
43% dosering på mjölvikt. Grundrecept:1000g Vatten,1000g Vörtbrödsbas,800g Bagerisikt,500g Extra bagerivetemjöl,400g Sirap Mörkbrun,150g Jäst, Valfritt:300g Russin. Degtemperatur:27 grader. Om det ska vara russin i brödet, lägg russin i kallt vatten ca 15 minuter innan degen blandas. Blanda alla ingredienserna utom russin, låt de gå i på långsam hastighet i slutet av degkörningen 2+7 minuter. Liggtid: 30 minuter. Slå upp till önskad storlek (bröd 600g / bullar 70g). Jäs i jässkåp och baka av.