KronJäst Torr Matbröd/Kuivahiiva Ruokaleivälle 10kg

Item No. 21409 Print preview
Jäst för bakning består av levande celler av jästsvampen Saccharomyces cerevisiae. Bagerijäst används vid bakning av jäsdegar för att ge volym, textur och smakaromer. I kg torrjäst motsvarar 3 kg pressjäst. Torrjästen har lägre vattenhalt och längre hållbarhet.
This product cannot be ordered at the moment.

Description

Jäst för bakning består av levande celler av jästsvampen Saccharomyces cerevisiae. Bagerijäst används vid bakning av jäsdegar för att ge volym, textur och smakaromer. I kg torrjäst motsvarar 3 kg pressjäst. Torrjästen har lägre vattenhalt och längre hållbarhet.

Usage

Kronjäst Original rekommenderas för bröd och lättare degar, degar utan tillsatt socker eller degar med en sockermängd upp till 4 % av mjölmängden. 1 kg Kronjäst block motsvarar ca 0,33 kg torrjäst. Eftersom torrjäst har högre torrhalt än den färska blockjästen behövs mindre mängd torrjäst än färskjäst för att uppnå samma volym i degen. Den minskade jästmängden skall ersättas med motsvarande mängd vatten.
    Loading
    Loading