Victoria Tobisson Lind ny svensk juniormästare i bageri 2021

Vinnaren av SM Unga Bagare 2021 är utsedd och det är Victoria Tobisson Lind från Hovås i Göteborg som nu kan titulera sig svensk juniormästare i bageri. Det blev en hård kamp mellan de åtta handplockade unga finalisterna som under fem timmar bakade bullar, matbröd, kuvertbröd, kavlade degar och skådebröd. Victoria imponerade stort på juryn med sitt Harry Potter-inspirerade skådebröd som innehöll både en bok, Hogwarts-expressen och Quidditch.
 
Årets final av SM Unga Bagare bjöd på många nya smakkombinationer, utseenden och tekniker. Juryn fick bland annat smaka på ett bröd smaksatt med havtorn, ett wienerbröd med hibiskus och ett annat smaksatt med pistage. Efter fem intensiva tävlingstimmar stod det klart att Victoria Tobisson Lind vunnit hela tävlingen med motiveringen ”I en i övrigt extremt jämn final utmärkte sig en bagare. Med en sprudlande glädje och filmisk touch har vinnaren av SM Unga Bagare 2021 utnyttjat tävlingstiden med precision”.

- Det känns fantastiskt. Jag är helt skakig efter prisutdelningen. Mest nöjd är jag med mitt skådebröd som jag fick ihop precis så som jag tränat på under låg tid, säger Victoria Tobisson Lind, vinnare av SM Unga Bagare 2021.

Det blev en annorlunda final i år på grund av coronapandemin och antalet tävlande var därför färre än vanligt. Något som inneburit en extra hård konkurrens. Det fanns inte heller någon fysisk publik på plats på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg, utan istället livesändes för första gången hela tävlingen.

- Trots att vi inte hade lika mycket publik som vanligt var finalstämningen och motivationen hos deltagarna på topp. Jag är djupt imponerad av varenda en av de tävlande som har visat prov på stor kreativitet, skicklighet och inte minst passion för sitt yrke. Victoria Tobisson Lind imponerade särskilt genom sin målmedvetenhet, ödmjukhet och den glädje hon spred under hela tävlingsdagen, säger Martin Lundell som är vd för arrangören Sveriges bagare & konditorer.
Tävlingen SM Unga Bagare har anordnats sen 1990 av Sveriges bagare & konditorer för att uppmärksamma och lyfta fram unga talanger inom bagaryrket. Tävlingen har historiskt inneburit startskottet i karriären för flera av de mest framgångsrika profilerna inom konditori- och bageribranschen. De fyra unga bagarna som presterat bäst i årets tävling kvalificerar sig till svenska Juniorbagarlandslaget, som vunnit flera VM-guld genom åren.

Se finalen av SM Unga Bagare 2021 här

Du kanske också är intresserad av...


Konditorlandslaget näst bäst i Europa

Montadar Kanbar är Årets Bagare 2020

Josefine Pagander vinner SM Unga Bagare 2020

Loading
Loading