Bageriet bytte till flytande bakhjälpmedel

”Jättebra bakresultat och bra för att undvika E-nummer”


En av årets stora innovationer från KåKå har varit våra flytande bakhjälpmedel FermenSon, eller som vi kallar det – den nya generationen bakhjälpmedel. Det är i grunden fermenterat vetemjöl som innehåller mjöl, vatten, salt och socker.

Vi har besökt Nacka Saluhall & Stormarknad på ICA Maxi i Nacka, som är ett av bagerierna som har tagit in produkten i sina recept.
BAGAREN LINNÉA HÖGMAN tar ut ett stick med nybakade hamburgerbröd ur ugnen samtidigt som hon tar emot oss i bageriet för att prata om FermenSon.

– Vi använder FermenSon i stället för ett pulverbakhjälpmedel som vi tidigare har kört med. Vi har det i nästan alla degar och det blir ett jättebra resultat, säger Linnéa.

– Det är enkelt att dosera och det är en väldigt bra produkt för att undvika E-nummer, som många konsumenter efterfrågar, berättar hon vidare.

FERMENSON BESTÅR av en serie med tre olika bakhjälpmedel, Volym, Mjuk och Frys, som tillsammans är anpassade för flertalet vetebaserade jäsdegar. Serien ger dig helt nya möjligheter att baka utan E-nummer i ditt bageri.

FermenSon levereras i en färgkodad bag in box om 10 kg (där grön representerar volym, röd mjuk och blå frys) för att undvika tunga lyft och samtidigt enkelt kunna särskiljas. Vår tappkran, art.nr 47970, medför enkel dosering och förpackningarna kan med fördel förvaras på bänk.

I och med att FermenSon är flytande undviker du onödigt damm i bageriet och de aktiva substanserna blandas optimalt ut i degen vilket gör att risken för överdosering minimeras.

Du kanske också intresserad av...


Vågade inte hoppas att det skulle bli så här bra

Flytande bakhjälpmedel - utan E-nummer

Bridor

Loading
Loading