Så gör du Gelato i 3 enkla steg:

Steg 1

Det finns två sätt att framställa glass och ett sätt för sorbet. Det finns varm och kall bas. Den kalla glassbasen passar utmärkt vid mindre produktion med snabb omsättning och den andra, varmbas, där man använder sig av en pastörisator. Denna bas värms innan den kyls ner, därmed blir den stabilare, fylligare och har en längre hållbarhet i glassdisken. Till fruktsorbet använder man en egen bas som är kallblandad, alternativt uppvärmd till 65°C.

Steg 2

När basen är blandad och fått mogna så är det dags att tillsätta smak. Vi har över hundra olika varianter från compounder till frysta fruktpuréer, olika nötpastor och choklader. Vi har självklart även klassiska glassmaker som Romrussin, Stracciatella, Karamell mm. När man smakar av glassen så häller man blandningen i glassmaskinen, och här ska det ta ca 8-10 minuter innan glassen har frusit för bästa resultat. Desto längre tid i maskinen desto större iskristaller bildas. När glassen är klar tömmer man ut den i breda eller smala kantiner. Här har man möjlighet att själv sätta sin touch på glassen genom att tillsätta olika topping, choklader och dekorationer. Bara fantasin sätter gränser!

Steg 3

Sätt in  glassen i frys, det skall helst vara en chockfrys som går ner till -40°C för bästa resultat, då det fortfarande finns lite vätska som behöver frysas. Ska man sätta glassen direkt i exponeringsdisken räcker det med 10-12 minuter, annars kan man låta den stå lite längre. Vill man fylla 1/2 litersbägare är det samma princip, men låt den då stå i frysen minst 30 min.
 

Följ oss på våra trendspaningar och bli medveten om det senaste i branschenHåll dig uppdaterad

Blogg

Lyckas med dina mål

Inspirationsbroschyrer

Handla nu

E-handel
Loading
Loading