Kasper Kleihs är Årets Konditor

Kasper Kleihs från Ullared tog hem guldmedaljen i Årets Konditor 2021, tillika svenska mästerskapen för professionella konditorer. Tävlingen avgjordes inför publik och via livesändning från Stockholmsmässan i mitten av november.
 
UTIFRÅN TEMAT Fenomen tolkade Kasper sin tårta, tallriksdessert och bakelser med stor inspiration från olika väderfenomen, från lugnet före stormen till full storm och cyklon. Ett spektakulärt succékoncept blandat med imponerande hantverksskicklighet fick juryn på fall.

– Jag är otroligt nöjd, då jag siktade på att vinna känns det härligt att plocka hem guldet. Min känsla för dagen var som min tolkning av dagens tema, att inleda med ljusets fenomen som gav ett lugn före den begynnande stormen och avsluta med cyklonen som sveper in med all sin kraft och ta hem alltihop, säger Kasper Kleihs.

Kasper arbetar till vardags som konditor på restaurang Etoile i Stockholm. 2020 tog han en silvermedalj med svenska kocklandslaget i Culinary Olympics och är även Head Pastry Chef i Swedish Culinary Team.

VINNAREN VAR TÄTT följd av Andreas Modd, Nynäshamn, på en andraplats och Jimmy Wollberg, Olofstorp, som vann bronspengen.

På delad fjärde plats utan inbördes ordning kom Sara Nilsson, från Hedemora, som bor i Lerum och arbetar på Roots Foodmarket i Göteborg samt Jessica Pettersson, från Örnsköldsvik, som bor och arbetar i Stockholm på Gateau.

Juryns motivering:
”Med årets vinnare får vi se en tolkning på temat fenomen som är helt fenomenalt. Med fokus och målmedvetenhet har vinnaren med stor hantverksskicklighet och precision i världsklass, levererat ett elegant bord där alla sinnen och element får ta plats i ljuset.”

Återupplev tävlingen!

Här ser du ett kort sammandrag av finalen.
www.aretskonditor.se/se-finalen

Du kanske också intresserad av...


De leder landslaget

Vinnaren av SM Unga Bagare 2021 

Montadar Kanbar är Årets Bagare 2020

Loading
Loading