Konditorlandslaget tar första steget mot Konditor-VM 2021

I början av september ska de nya deltagarna i Svenska Konditorlandslaget tävla tillsammans för första gången. De reser till Oslo för att tävla mot Norge och Danmark.Sveriges bagare & konditorer, SBK, som driver laget har lockat till sig följande medlemmar för de kommande två åren.Minna Lindegård, Valhallabageriet Amanda Gustavsson, Magnus Johanssons bageri & konditori Magdalena Larsson, Cederleüfs & SvenheimersSom coach har SBK anlitat Jesper Johansson som till vardags är utbildningsansvarig på Werners Gourmetservice. Till laget kommer även knytas elever som är med för att hjälpa till och för att se och lära.

Minna Lindegård

Amanda Gustavsson

Magdalena Larsson

- Vi önskar Jesper, Minna, Amanda och Magdalena välkomna och önskar dem ett stort lycka till. Samtidigt passar vi på att tacka hela det gamla gänget med Gustaf i spetsen för deras insatser, säger Martin Lundell, vd på SBK.

I Nordic Pastry Cup ingår olika moment med choklad. När de europeiska uttagningarna till Konditor-VM avgörs till sommaren så ingår även olika moment med socker. I VM, Coupe du Monde de la Pâtisserie, som är slutmålet finns dessutom is med som tävlingsmoment.

Under tävlingen tillverkar konditorerna två chokladtårtor, två glasstårtor (varav en är en attrapp som kan stå på display), åtta chokladdesserter på tallrik samt en skulptur som är minst 140 cm hög med basen 40x40 cm. Tiden de har på sig är nio timmar plus en timme dagen före till förberedelser.
Nordic Pastry Cup avgörs den 5-6 september. I Oslo arrangeras också Nordic Bakery Cup den 6-7 september där Svenska Bagarlandslaget deltar mot Norge, Island och Danmark. Båda tävlingarna brukar tillsammans benämnas Nordiska Mästerskapen i konditori och bageri. När tävlingarna arrangerades 2018 vann Sverige silver på både bagar- och konditorsidan.Du kanske också intresserad av...


Alexander Pelli är Årets Bagare

Fanny Johansson är Svensk Mästare för Unga Bagare

Grattis Christian Eek till silvermedaljen i kock-VM!

Loading
Loading