Lyckas med bröden

För att förenkla din produktion och säkra att du når samma resultat varje gång vill vi tipsa om våra fantastiska brödbaser.

På utsidan kan påsen förväxlas med vilken mjölsäck som helst – på insidan döljer sig ren magi! En brödbas effektiviserar produktionen då du slipper uppvägningstid och hantering av olika råvaror – en bas kan ersätta upp mot 20 olika ingredienser!

Dessutom säkras produktionen upp och risken för feldosering minskar, samtidigt som en jämnare kvalitet av bakresultatet garanteras. Som sagt: ren och skär magi.
SÅ VÄLJER DU BAS
I broschyren Brödbaser har vi valt att dela in brödbaserna i fem kategorier utifrån ingående råvaror och profil.

VETE
Baser helt eller delvis baserade på sädesslaget vete inkluderat dinkel och durumvete.

RÅG
Baser helt eller delvis baserade på sädesslaget råg.

HAVRE
Baser helt eller delvis baserade på sädesslaget havre.

FRÖ OCH FULLKORN
Baser som innehåller någon form av fröer och fullkornsmjöl. Här hittar du till exempel baser till bröd som är nyckelhålsmärkta.

SMAK
Baser med en tydlig smakkaraktär som till exempel tomat eller majs.

SÅ DOSERAR DU
Till varje bas följer ett grundrecept som gör att du enkelt kommer igång. Det framgår även tydligt hur stor del av torrvikten som utgörs av basen.

För en brödbas som doseras till 100 procent tillsätts ofta enbart vatten och jäst. I recept för brödbaser som ska doseras till 50 procent ska även någon form av mjöl tillsättas, och i vissa fall även fett, sirap eller salt. Vi har även baser som har ännu lägre dosering. Bilderna visar på ett enkelt sätt hur de olika doseringarna kan skilja sig.

SÅ DÖPER DU DITT BRÖD
För varje brödbas har vi även gett tre olika namnförslag på vad du kan döpa dina produkter till. Några mer kreativa än andra. Men de är inte huggna i sten utan det är bara din fantasi som sätter gränsen. Kanske kommer du på lokala namn som passar ännu bättre hos dina kunder eller stämmer överens med din profil och historia.

Så lägg lite av tiden du tjänar in på att använda brödbaser till att skapa den ultimata brödhyllan med dina signaturbröd.

Rågge? Matbröd? Göteborgare? Suris? Rye & Sour? Samma bröd kan ha olika namn i olika delar av landet.

SÅ EXPONERAR DU
När bröden är klara och utplockade ur ugnen är det viktigt att du exponerar dina härligheter på rätt sätt. Se till att ha en välfylld brödhylla genom hela dagen och förbered med passande påsar. Inspireras av våra härliga butiksbilder med överfyllda brödstick.

Du hittar fler tips och massvis av goda recept i vår nya broschyr Brödbaser.

Du kanske också intresserad av...


Vågade inte hoppas att det skulle bli så här bra

Smaker från Asien

Josefine Pagander vinner SM Unga Bagare 2020

Loading
Loading